SalvaSat | Șura de marmura
526
post-template-default,single,single-post,postid-526,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,site-title-hidden,site_grid_1400,footer_responsive_adv,site-theme-ver-1.0,site-theme-asociatia salvasat,site_advanced_footer_responsive_1000,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Șura de marmura

 

Primul proiect al Asociației este « Șura de Marmură », un proiect pilot care-și propune să transforme un grajd din satul Alun într-o unitate de cazare amenajată ca un mic muzeu al satului și un loc pentru organizarea de workshop-uri. Astfel, proiectul grajdului din fotografii va deveni un exemplu de bune practici și un punct de plecare pentru misiunea asociației.

 

Momentan se lucrează la definitivarea documentelor necesare schimbăriidestinației actuale și urmează realizarea proiectului tehnic necesar autorizării construcției și reabilitării acesteia. Grajdul, ca majoritatea caselor din sat, este construit din marmură și este amplasat pe un teren care permite organizarea unui camping sau a altor activități în aer liber.

 

Campania de strângere de fonduri pentru proiectul pilot va dura 3 luni, în perioada 1 decembrie 2018- 28 februarie 2019, perioadă în care Asociația își propune să strângă un buget de 35.000 euro dedicat reabilitării și amenajării acestei construcții și a terenului aferent.

 

Campania de strângere de fonduri se va desfășura în mediul online, pe site și pe facebook.

 

Perioada implementării proiectului pilot este 1 martie 2019 – 31 iulie 2019, urmând ca inaugurarea să fie în data de 15 august 2019, serbând totodată și biserica unicat, din lemn, monument istoric, care datează de peste 300 de ani și care poartă hramul Adormirea Maicii Domnului.