SalvaSat | Atelierele mestesugaresti
530
post-template-default,single,single-post,postid-530,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,site-title-hidden,site_grid_1400,footer_responsive_adv,site-theme-ver-1.0,site-theme-asociatia salvasat,site_advanced_footer_responsive_1000,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Atelierele mestesugaresti

Proiectul Salvasat isi propune armonizarea specificului local cu programul national pentru sustinerea mestesugurilor si artizanatului, intentioneaza sa stimuleze dezvoltarea de mici industrii traditionale si, in general, sa protejeze meseriile care presupun un numar mare de operatii executate manual in practicarea lor si relansarea serviciilor si a produselor realizate.

Programul urmareste sustinerea micilor mestesugari in promovarea produselor proprii si conservarea si stimularea promovarii mai largi a traditiilor autohtone prin:
a) castigarea de piete nationale si externe noi pentru acest tip de produse si servicii;

  1. b) stimularea cererii interne de servicii si produse, care presupun un grad important de prelucrare manuala;
  2. c) cresterea prezentei pe piata atat a mestesugarilor, cat si a produselor si serviciilor furnizate de acestia;
  3. d) imbunatatirea accesului mestesugarilor la informatii de piata si facilitarea valorificarii acestor informatii;
  4. e) dezvoltarea contactelor de afaceri si stabilirea unor legaturi parteneriale;
  5. f) promovarea serviciilor si produselor realizate apelandu-se la tehnologii traditionale si avand o componenta de prelucrare manuala semnificativa.

Asociatia Salvasat isi propune stimularea si sprijinirea creerii de societati cooperative, inclusiv societati cooperative mestesugaresti mixte si/sau persoanele fizice autorizate care desfasoara activitati economice in mod independent, intreprinderi individuale, intreprinderi familiale si asociatii profesionale sau fundatii.

Formele de organizare mentionate, ce fac parte din acest domeniu, trebuie sa respecte traditia populara atat in ceea ce priveste modul de prelucrare a materialelor folosite, cat si in produsul final.